Latest position:
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Latitude:
44° 50.5' N
Longitude:
13° 50.5' O
Place:
Veruda Marina, Pula, Kroatien
Date/Time:
13.08.2019
12:15UTC+2
Weather report:
from
13.08.201911:45UTC+2
88 °F
Gentle breezefrom Northwest
02.04.2019 -Somewhere in the Golf of Aden

Day 19: April fool

I needed to fool somebody at the first day of April. The selection of victims on boards is rather limited. Of course, we are NOT in Aden, but still sailing. Yesterday’s log was a hoax. I made everything up, but the empty vegi nets.

Indeed, our fresh produce is almost gone. Our last chance for shopping at a farmers market was in Galle, one month from now. Except for a few wrinkled apples, there are just a few onions, potatoes, eggs, a cabbage and a pumpkin left. My creativity is currently being challenged in the pantry. I even started to write down ideas instantly in order to not forget them. Food without meats, little cheese and almost no fresh produce gets boring soon. Not just because of the movement of the boat, I spend significant time each day in the pantry. Sometimes we need some variety in our menu even when preparing it takes some time: Home made Falafel, Spätzle, Pizza, Lentilballs, Rotis, Gnocchis all take some time to prepare, but it is worth it, otherwise we would face mutiny. Alternately eating rice and pasta is unbearable over time, at least without being in bad temper. In case you want to share a recipe for cooking with limited fresh stuff, leave a comment. Please! I would be delighted. Today our dinner is set, as we have been catching a barracuda, yesterday on the way to Bab del Mandeb. Today we are reaching the red sea, but it is still going to take several days to reach Massawa, as winds on the nose are forecasted.

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02.04.2019:
Comment fromMarcus und Judith
Hey! Wir haben es geglaubt und uns Sorgen über Euren Geisteszustand gemacht! Für die gelungene Veräppelung gibt es jetzt ein Rezept für lecker Kartoffelsterz: 1 kg Kartoffeln (mehlig), 100g Mehl, (Weißmehl), 1 TL Salz, evtl. ein Ei. Die Kartoffeln kochen und vollständig auskühlen lassen. Die gekochten und erkalteten Kartoffeln reiben oder durchpressen und mit dem Mehl und Ei und dem Salz zu Streuseln verarbeiten. Falls die Kartoffeln nicht mehlig genug sind, braucht man u.U. mehr Mehl. Die Streusel in einer Pfanne im Fett anbraten. Entweder in der Pfanne langsam ausbacken, oder ca. 1 Stunde im Backofen bei 180 Grad im Backblech fertig backen, dabei immer mal wieder mit dem Pfannenwender durchmischen. Am Ende sollte er goldgelb und schön bröselig sein. Als Beilage gehen Apfelmus oder andere süße Kompotte. Man kann ihn aber auch deftig zu Sauerkraut servieren. Guten Appetit und viele liebe Grüße
03.04.2019:
Comment fromMarlene und Werner
Wir dachten ihr seid von allen guten Geistern verlassen. Der Aprilscherz ist gelungen Vielleicht lassen sich eure Lebensmittelvorräte für Griesschnittn oder Milchreis jeweils mit Kompott verwenden. Zuvor eine gebrannte Griessuppe. (4 Essl. Griess mit etwas Butter anrösten und mit Wasser ablöschen,etwas Suppenpulver dazugeben und ein verschlagenes Ei unter Rühren dazugeben.)